Met open mind de toekomst in

Gisteren schoof ik aan bij een zgn. expert-meeting. Gezamenlijk zouden we het 'HR-bedrijf' van 2020 op gaan richten.

Ik had het goed voorbereid. Verschillende onderzoeken gelezen, nagedacht over waar organisaties over een aantal jaar behoefte aan hebben, hoe daar op in te spelen vanuit de HR-bedrijfstak, etc. 'Agile' schijnt ook belangrijk te zijn... Ook de 'how' had ik overdacht; meer skypen; nog meer E-learning, toenemend gebruik van big data... persoonlijk contact blijft essentieel...

Kortom, klaar voor een business-model en een doel om naartoe te werken in 2020.

De bijeenkomst verliep echter totaal anders.

Dat begon al bij het voorstel-rondje. Meteen moest je aangeven wat jij dacht toe te voegen in de organisatie, in de wereld, en waaróm je dat deed. De rest (functie, ervaring, etc.) werd niet gevraagd. Geen inleiding.
Vervolgens kregen we de opdracht om dit via een willekeurig gekozen woord te associëren met wat jij belangrijk vindt in werk. Deze ideeën moesten we op zo'n manier in beeld brengen, dat anderen die dat beeld zouden zien, direct zouden begrijpen wat er bedoeld werd.
Bent u daar nog? Een andere deelnemer had de usb-stick waarop zijn powerpointpresentatie van zijn businessmodel stond inmiddels weggestopt en ik had mijn voorbereide stukken ook al opgeborgen. Knippen en plakken moesten we. Tekenen. En wij maakten een wereldkaart. Vliegtuigje erbij en een koffer. Kleuterschool De Kabouter had het vast beter gekund, maar wij kwamen ook een heel eind.

En net toen je dacht wat heb ik hieraan ging het gesprek ineens weer over medewerkers in organisaties.

Als jij als werknemer plezier in je werk wilt (bestemming), hoe wil je daar dan komen; wat heb je daarvoor nodig? Wat betekent plezier? Wil je voldoening uit je werk halen? Wat is voldoening voor jou? Wat is voldoening voor werkgever? Waar haal je nu voldoening uit? En straks? Wat is daarvoor nodig? Vervolgens kan je bespreken wat haalbaar is.
En toen werd het dus alsnog zeer concreet.

Veel succes alvast met (de voorbereiding van) de personeelsgesprekken!

Mededeling

Let op: vanaf 1 juli 2017 gelden er nieuwe minimumlonen. Voor een overzicht,
klik hier

linkedin

 

VNSa logo

 

Nieuws